Hopp til innholdet

For foresatte

Hei, og velkommen til vår Bibliobattles-info for stolte foresatte. Først og fremst vil vi bare si at vi setter stor pris på at du velger å ta del i barnets spillinteresse. Sannsynligvis ligger det mange timer bygging, drømmer og stolthet bak de timene Minecraft har rullet over skjermen hjemme. Prøving og feiling. Læring og mestring. Av materialkombinasjoner, spillsystemer, og ikke minst arkitektur, estetikk og språk. Nå har tiden kommet for å gjøre sitt beste blant andre kreative spirer, og vi vil selvsagt gjøre vårt beste for å støtte dere med det praktiske, slik at denne konkurransen blir en trygg og minnerik opplevelse for liten og stor.

 

Hva må mitt barn gjøre for å delta?

På hovedsiden står det punkter på hvordan man deltar i konkurransen. Merk at spillere på PC, Mac, mobil og nettbrett kan være med, men at det dessverre ikke er mulig for konsollspillere.

 

Hvordan greier dere å samle så mange spillere i Minecraft?

Minecraft har et mangfold av muligheter. Basismulighetene er å spille alene, eller med inntil en håndfull venner – mens man selv er online. Ønsker man å samle flere spillere enn ti, og kanskje la dem spille også når du selv ikke er online, så kan man leie en server fra en av flere aktører på markedet. Da får man tilgang på et nettsted hvor man kan gjøre innstillinger for sin Minecraft-server, og en Serveradresse som spillerne må fylle ut i Minecraft for å komme inn. Alternativt kan man også sette opp sin egen maskin på denne måten, hvis man har en som alltid står på og bruker kraften sin til spillet. Det er dette Bibliogames har gjort, med mål om å kunne samle inntil 4000 spillere og la så mange som mulig få ta del i opplevelsen som er Bibliobattles.

 

Det står at jeg må fylle inn en Serveradresse for å komme inn i verdenen deres – hva er en Serveraddresse?

I menyen på Minecraft hvor du velger verden å spille på, kan du også legge til servere, slik som vår Bibliobattles-server. Knappen for dette finner du nederst. For å få tilgang til den må man skrive inn en Serveradresse. Vanligvis består denne av mer komplekse kombinasjoner av tall, men for enkelhets skyld har vi gjort om denne til battles.no.

 

Blir det ikke kaos med så mange spillere på ett sted?

For å sikre at byggingen går rolig og trygt for seg har vi programmert våre egne sikkerhetsløsninger som vi er veldig stolte av. Hver spiller får automatisk tildelt sin egen tomt på lik størrelse som alle andre (144×144 blokker. Her kan ingen andre bygge eller ødelegge noe. Dersom man vil spille på lag, må lagkapteinen som fikk tildelt tomten sende en invitasjon til vennen sin inne i spillet. Mer om dette kan du lese i hovedguiden på battles.no.

Den andre risikoen som vanligvis må modereres er språkbruk i åpen chat og mellom spillere. Her er første tiltak et selvlærende banne-filter, som hindrer utvalgte ord fra å legges ut i chatten. Ser vi alvorlige brudd slik som rasisme, seksuell trakassering og mobbing, sendes også meldingen til en av de menneskelige moderatorene for vurdering. Grove overtramp har vi nulltoleranse for, mens mindre forseelser kan straffes med advarsler og timeout.

Hvordan kan vi få hjelp hvis vi har lest guiden og fortsatt står fast?

Du kan nå oss på både e-post på support@bibliogames.no, eller enda bedre, vår primære kommunikasjonskanal «Discord». Her kan du legge inn en henvendelse som havner i kø, slik at den blir behandlet så fort som mulig av en av våre moderatorer.  Her er det lett å komme i kontakt med riktig person, ved å lage en «ticket». Gå inn i kanalen «hjelp», og trykk på «create ticket». Da svarer vi deg så fort som mulig.

Står du fast inne i spillet, kan moderatorene der hjelpe deg. En annen funksjon moderatorene har, er å hjelpe spillere som strever med spillrelaterte ting etter at de har kommet inn i serveren. Da kan de teleportere seg til samme sted som spilleren og finne ut av ting sammen.

 

Personvern og GDPR

Bibliogames innhenter minimalt med opplysninger om våre deltakere, og sletter dem så snart sesongen er fullført og evaluert ved årets slutt. Det skal ikke være mulig for andre deltakere å gjenkjenne de som deltar i konkurransen ut fra informasjon vi benytter i spillet eller på våre sosiale medier. Vi anbefaler at man ikke har sitt ekte navn som Minecraft-navn, og heller ikke deler personlig informasjon inne i spillet.

Lykke til under årets turnering! 😀